Zimsko druženje sa knjigom

Kao što to već dobra tradicija nalaže „Slovački izdavački centar“ iz Bačkog Petrovca je i ove zime od 24. januara 2014. nastavio sa popularizacijom svojih prošlogodišnjih izdanja. Druženje sa knjigom je počelo u Bačkom Petrovcu u Gimnaziji „Jan Kolar“ sa učeničkim domom.

Ova akcija ima tzv. putujući karakter, odnosno predstavlja izdavačku produkciju SIC u našim slovačkim vojvođanskim mestima. „Zima s knjigom“ se koncepcijski uvek prilagođava sredini domaćina ili njihovim jubilejima. To je jedinstvena prilika da se naša čitalačka javnost na licu mesta upozna sa najnovijim ostvarenjima SIC.

zima002

Prezentaciju knjiga u okviru „Zime sa knjigom“ je i ove godine programski osmislio direktor SIC Vladimir Valenćik i od njega su poštovaoci knjige u okviru književnih večeri po pravilu dobijali detaljne informacije o edicijama i o svakoj knjizi koju je SIC izdao u protekloj godini.

zima003

Ova akcija je posle Bačkog Petrovca imala nekoliko uspešnih nastavaka i u Kovačici, Gložanu, Kisaču, Selenči, Padini kao i na 20. Međunarodnom salonu knjiga u Novom Sadu.

zima004

Popularna manifestacija „Zima sa knjigom“ će se završiti u Pivnicama u okviru 20. pozorišne smotre poznatije kao „DIDA“ u saradnji sa Amaterskim pozorištem „Janko Čeman“ iz Pivnica kao „Doček proleća“. Autor fotografija je Andrej Meleg.