Zima s knjigom i u 2013.

Tradicionalna prezentacija knjiga Slovačkog izdavačkog centra (SIC) iz Bačkog Petrovca – „Zima s knjigom“, koja populariše slovačke knjige, počela je 11. februara 2013. godine u Gložanu. Ova manifestacija ima tzv. putujući karakter, odnosno predstavlja izdavačku produkciju SIC u našim slovačkim vojvođanskim mestima. Koncepcijski se uvek prilagođava sredini domaćina ili njihovim jubilejima. To je jedinstvena prilika da se naša čitalačka javnost na licu mesta upozna sa najnovijim ostvarenjima SIC.

Uvodna reč ove prezentacije po pravilu pripada direktoru SIC Vladimiru Valenćiku i odgovornom uredniku izdanja SIC Vićazoslavu Hronjecu. Valenćik i Hronjec su informisali javnost da je prošle godine SIC izdao 20 naslova, osvežili su književno veče interesantnim informacijama vezanim za nastanak pojedinih naslova, te da je izdavački plan SIC za godinu 2013. – 28 naslova.

„Zima s knjigom“ je počela u Gložanu, zatim se zaustavila u Kisaču, potom su sledile njene „knjiške stanice“ u Novom Sadu, Padini i Kovačici a odžaće se i u Staroj Pazovi, Bačkoj Palanci i Pivnicama.