Sa sednice komisije za vrednovanje projekata Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje

U Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine dana 22. januara 2014 je zasedala komisija NSSNM za vrednovanje projekata pristiglih na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje za sufinansiranje projekata i programa u oblasti zaštite, unapređenja i razvoja kulture i umetnosti nacionalnih manjina u AP Vojvodini u 2014. godini.

komisia002

U skladu sa Zakonom o nacionalnim manjinama nacionalni saveti su savetodavni organi u procesu dodeljivanja finansijskih sredstava iz Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja se odobravaju ustanovama, udruženjima ili organizacijama nacionalnih manjina u oblasti kulture. Komisija za vrednovanje je i ove godine dala svoj predlog prioritetnih projekata na osnovu usvojenih kriterijuma NSSNM za dodelu finansijskih sredstava za oblast kulture i na osnovu kulturne politike NSSNM i strateških ciljeva, koji iz nje proizilaze.

komisia003

Predlozi komisije za vrednovanje projekata NSSNM imaju karakter preporuke te se u ovom smislu i u ovoj fazi još uvek ne objavljuju. Rezultati će biti poznati tek posle konačne odluke Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje.