Republičko takmičenje iz slovačkog jezika za učenike srednjih škola

Dana 26. maja je u gimnaziji „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu održano Republičko takmičenje iz slovačkog jezika za učenike srednjih škola. Na takmičenju su učestvovali učenici gimnazije iz bačkog Petrovca, Kovačice, Stare Pazove i srednje medicinske škole iz Novog Sada.

Organizatori takmičenja su Ministarstvoobrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i Vojvođansko slovakističko društvo.

sk-stred002

 
Žiri je ocenjivao tstovie i to: u kategoriji učenika prvih razreda  1. mesto je zauzeo Vladimir Vanja Valent iz gimnazije u Bačkom Petrovcu, drugo mesto je pripaloIvani Bažik takođe iz Bačkog Petrovca a treće mesto pripalo je Aleni Petrik iz Kovačice.

U kategoriji učenika drugih razreda prvo mesto je pripalo Ani Mariji Babinec iz Kovačice, drugo Jaroslavi Majera iz Bačkog Petrovca a treće mesto je osvojila Lidija Spevak takođe iz Bačkog Petrovca.

sk-stred003

Prvo mesto u kategoriji učenika trećih razreda je osvojila Miroslava Šimovič, drugo mesto je osvojila Jana Domonji a treće Svetlana Vrbovski, sve tri iz Bačkog Petrovca.

U kategoriji učenika četvrtih razreda prva tri mesta su osvojili učenici petrovačke gimnazije: 1. mesto Melinda Radić, 2. mesto Jaroslav Slavik a treće mesto je osvojila Zuzana Ribar.