Okrugli sto “Prava nacionalnih manjina na teritoriji Grada Pančeva- Perspektive”

Okrugli sto „Prava nacionalnih manjina na teritoriji grada Pančeva – perspektive“, ujedno i završna konferencija projekta „Skupština za sve“, održan je u petak, 29. januara 2016. godine u Gradskoj upravi grada Pančeva.

okruhly-stol 2016 002

Projekat „Skupština za sve“, čija realizacija traje od 2. febrara 2015. godine do 2. februara 2016. godine, sprovodi grad Pančevo, a sufinansira Savet Evrope u okviru projekta „Promocija prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“.

okruhly-stol 2016 003

Prisutnima na skupu su se obratili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš, koordinator regionalnog projekta „Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“ Emir Adžović, u ime Saveta Evrope, zamenica predsednika Skupštine Milica Todorović, zaštitnica građana Jelena Stojković Sokolović i predstavnici Nacionalnih saveta.

okruhly-stol 2016 004

U ime Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine skupu su prisustvovali Jan Litavski, potpredsednik Nacionalnog saveta i Branislav Kulik, predsednik Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog realizacije projekta, pogotovo zbog toga što slovački jezik trenutno nije u službenoj upotrebi grada Pančeva, a cilj kojem Nacionalni savet teži jeste da ga uvede u službenu upotrebu i rekao je da se nada da je ovaj projekat jedan korak ka tome.