Letnja škola lutkarskog pozorišta

Metodički centar Univerziteta Mateja Bela u Banskoj Bistrici je prema utvrđenom kalendaru aktivnosti Ministarstva školstva, nauke, istraživanja i sporta za 2014. godinu za Slovake van matične zemlje  organizovao Letnju školu lutkarskog pozorišta za učenike osnovnih škola sa nastavnim jezikom slovačkim van matične zemlje.

Kamp je realizovan na Donovalima u seocetu bajky Pavola Dobšinskog u seocetu nazvanom „Habakuki“ od 06. – 13. jula 2014. godine uz učešće učenika iz Srbije, Rumunije, Poljske i Ukrajine. Srbiju su predstavljali nagrađeni učenici osnovnih škola sa takmičenja iz slovačkog jezika iz Kovačice, Kulpina, Pivnica i Erdevika uz pedagoški nadzor Svetlane Zolnjan i Ane Petraš.

babkovediv 002

Učenici su imali prilike da se oprobaju u veštinama scenskog pokreta, lutkarskog pozorišta, starih zanata uz rekreaciju na svežem vazduhu. Kamp je organizaciono i finansijski podržao Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, Kancelarija za dijasporu i Ministarstvo školstva, nauke, istraživanja i sporta SR.

babkovediv 003

babkovediv 004

babkovediv 005

babkovediv 006

babkovediv 007

babkovediv 008