Učešće talentovanih glumaca iz Stare Pazove na pozorišnoj smotri „Zlatá priadka“ 2013 u Šalji

U periodu od 30. maja do 1. juna 2013. god. ansambl dečije pozorišne predstave „Priča za laku noć“ Osnovne škole „heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove boravio je u mestu Galanta u Slovačkoj Republici.

Mlade glumce su sa velikim gostoprimstvom u svoje domove primili članovi Matice slovačke u Galanti a njihova predstava je bila izvedena kao gostujuća dana 31. maja u mestu Šalja u okviru 42. Smotre dramskog stvaralaštva „Zlatá priadka“, gde su učestvovali najuspešniji pozorišni ansambli iz cele Slovačke.

divadelnici002
    
Za izuzetno zalaganje i kompletnu organizaciju vezanu za boravak mladog pozorišnog ansamla iz Stare Pazove na smotri „Zlatá priadka“ učesnici su izrazili posebnu zahvalnost direktorki „Doma Matice slovačke“ u Galanti – Bc. Zlatici Gažovoj, kao i organizatorki ove državne smotre g. Ljudmili Ivanyiovoj.

divadelnici003

Trodnevni izlet je bio prilično naporan, ali veoma uspešan. Ovo je potvrdila i slovačka publika koja je bila oduševljena staropazovačkim izvođenjem.

divadelnici004

Dečija pozorišna predstava „Priča za laku noć“ iz Stare Pazove je bila najuspešnija na prošlogodišnjoj – 19. Smotri slovačkog dečijeg dramskog stvaralaštva „3xĎ“ u Staroj Pazovi. Upravo to je bio razlog da predstavlja slovačko dramsko dečije stvaralaštvo u Slovačkoj. Odlazak u inostranstvo mladim ljubiteljima pozorišne umetnosti i njihovim pedagozima je finansirao Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine u Srbiji.