„Šta sve može lepa reč“ četvrti put

U Osnovnoj školi „Mlada pokolenja“ u Kovačici su dana 19. decembra 2014. god. dodeljene nagrade 4. književnog kunkursa „Šta sve može lepa reč“ za učenike viših razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola i gimnazija.

Konkurs je bio raspisan od strane Komisije za književnu delatnost Odbora za kulturu NSSNM i Slovačkog izdavačkog centra a trajao je do 15. novembra 2014. god. Radove je vrednovala komisija u sastavu Martin Prebuđila (predsednik) i Zdenka Valentova Belić i Stevan Lenhart (članovi).

slovo kov 002

Prisutne u kovačičkoj osnovnoj školi je pozdravila direktorka Irena Hlebec a zatim je govorila predsednica NSSNM Ana Tomanova Makanova koja je uveličala ovu svečanost. U ime komisije je govorio Martin Prebuđila koji je bio i moderator programa. Nagrađeni učenici su čitali odlomke iz svojih radova a program je dopunjen muzičkim tačkama hora i solista osnovne škole koje vodi nastavnik muzičkog vaspitanja Pavel Tomaš.

slovo kov 003

 

Nagrađeni učenici u kategoriji osnovnih škola od 5. do 8. razreda su:

1. nagrada: Emilija Jana Palešova, učenica VIII.2 iz OŠ „Sava Šumanović“ u Erdeviku za rad „Kiša“
2. nagradu su ravnopravno podelile Ana Lakatošova, učenica VIII.2 iz Osnovne škola „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove za rad „Putovanje iz sna u prošlost“ i Andrea Grnjova, učenica VIII. iz Osnovne škole „15. oktobar“ u Pivnicama za rad „Lisica Hrdzuljka“
3. nagradu su ravnopravno podelile Karmena Kovačova, učenica V. razreda iz Osnovne škole „Jan Kolar“ iz Selenče za rad „Jana iz žute kuće“ i Laura Hruškarova, učenica VI.1 iz Osnovne škola „Heroj Janko Čmelik“ iz Stare Pazove za pesmu „Šta sve može lepa reč“

slovo kov 004

Nagrađeni učenici u kategoriji učenika srednjih škola i gimnazija:

1. nagrada: Hana Čižikova, učenica I.3 Gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici za rad „Amortencija“
2. nagrada: Malvina Zolnjanova, učenica IV. razreda Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu za rad „Dah vetra“  
3. nagrada: Jaroslav Ponjičan, učenik I. b razreda Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu za rad „Ogledalo moje bake“

slovo kov 005 

Specijalnu nagradu – unikatnu majicu sa logom konkursa „Šta sve može lepa reč“ su osvojili: Benjamin Kunčak, učenik IV. razreda Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu za rad „Efemerum“ i Jan Farkaš, učenik VII. razreda osnovne škole „Mlada pokolenja“ u Kovačici za rad „Imam nadu“.

slovo kov 006

slovo kov 007

slovo kov 008