SARADNJA VREDNA PRIMERA

Saradnja između profesora iz Slovačke Republike i Srbije traje već dugi niz godina i stalno se obnavlja. U maju ove godine studenti sa Pedagoškog fakulteta Univerziteta Komenskog iz Bratislave su posetili  Osnovnu školu „Jan Kolar“ u Selenči, učestvovali su izvođenju nastave iz pojedinih predemeta i odneli sa sobom mnoga zanimljiva i korisna iskustva.

Nakon toga je usledila nedeljna praksa dva studenta sa ovog fakulteta u školi u Selenči. Ovaj značajan događaj je finansijski podržao Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine u Srbiji.

pedagogija002

Rudolf Grof i Božena Jurisova, dva studenta druge godine studija Istorije u kombinaciji sa Slovačkim jezikom i literaturom na Univerzitetu u Bratislavi, poslednju nedelju u oktobru su posvetili praksi u ovoj obrazovnoj ustanovi. Bili su prisutni na časovima istorije i slovačkog jezika ali su pripremali i sopstvena predavanja.

pedagogija003

Studenti su posetili Gimnaziju u Bačkom Petrovcu, Galeriju Zuske Medveđ, najstariju kuću u Bačkom Petrovcu, obišli su zgradu Matice slovačke, kao i muzej- palatu u Kulpinu.

Vladislava Lovas