Sa sednice komisije za vrednovanje projekata Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice APV

U Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine dana 26. maja 2015 godine je zasedala komisija NSSNM za vrednovanje projekata pristiglih na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice – nacionalne manjine za sufinansiranje projekata slovačke nacionalne zajednice u 2015 godini.

U skladu sa Zakonom o nacionalnim savetima ovi saveti su savetodavni organi u procesu dodeljivanja finansijskih sredstava iz Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine koja se odobravaju ustanovama, udruženjima ili organizacijama nacionalnih manjina. Komisija za vrednovanje je i ove godine dala svoj predlog prioritetnih projekata na osnovu usvojenih kriterijuma NSSNM za dodelu finansijskih sredstava. Predlozi komisije za vrednovanje projekata NSSNM imaju karakter preporuke te se u ovom smislu i u ovoj fazi još uvek ne objavljuju.

Za potrebe sednice (putne troškove i dnevnice članovima komisije) bilo je izdvojeno 15.828,00 dinara.

Pošto su 17. juna 2015. posle donošenja konačne odluke rezultati bili objavljeni na web stranici ovog sekretarijata, objavljujemo link sa rezultatima.

http://www.puma.vojvodina.gov.rs/dokumenti/konkursi/2015/etnickeZaje/SLOVACI.pdf