Pripreme na festival „Pozorišne lovorike“ u toku

Dana 9. oktobra 2016. u Klubu „VHV“ u Bačkom Petrovcu je održana 2. sednica Organizaciono-upravnog saveta 47. festivala „Pozorišne lovorike“.

vavrin bp 2schvodza 2016 002

Na sastanku su bili prisutni predstavnici Opštine Bački Petrovac – Jan Meleg i Katarina Melegova-Meljihova ujedno i kao predsednica Organizacionog odbora proslave 150 godina pozorišta u Petrovcu, Miroslav Fabri i Jan Makan – predstavnici NSSNM, Ana Hrćan-Leskovac – direktorka Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka i Jan Černak, koordinator ovog festivala. Iz opravdanih razloga nije bio prisutan Aleksandar Bako, predstavnik NSSNM i predsednik Komisije za pozorišnu delatnost OZK NSSNM.

U okviru sednice prisutni su usvojili zaključke sa prve sednice ovog radnog tela, jednoglasno su osvojili predlog na članove stručnog žirija smotre u sastavu – Jan Čanji, Miroslav Benka i Jan Makan.

U nastavku su razmotrili program smotre koji je sastavio i prezentovao Jan Černak, koordinator festivala.

Na „Pozorišnim lovorikama“ će učestvovati deset pozorišnih ansambala iz šest slovačkih vojvođanskih sredina. Prisutni su analizirali pitanja finansiranja smotre koja u startu održavanja ne poseduje finansijsko pokriće.