Prezentacija zbornika đačkih književnih radova „Šta sve može lepa reč“

U petak 10. oktobra 2014. godine u prostorijama nedeljnika „Hlas ljudu“  u Novom Sadu održana je prezentacija zbornika književnih radova učenika osnovnih i srednjih škola „Šta sve može lepa reč“.

zbornik 002

Izdavanje ove publikacije finansirala je Kancelarija za Slovake u dijaspori a izdavači su Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i Novinsko-izdavačka ustanova „Hlas ljudu“. U ovom zborniku se nalaze nagrađeni radovi učenika na književnom konkursu „Šta sve može lepa reč“.

zbornik 003

O publikaciji su govorili njen urednik Martin Prebuđila, direktor Novinsko-izdavačke ustanove „Hlas ljudu“ Samuel Žjak i glavni urednik omladinskog časopisa „Vzlet“ Stevan Lenhart. Prisutnima  se obratila i predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ana Tomanova Makanova koja je govorila o posvećenosti Nacionalnog saveta da očuva, motiviše i edukuje mlade ljude u oblasti književnog i kulturnog života Slovaka u Vojvodini.

Knjiga je objavljena u tiražu od 1.700 primeraka a distribucija po svim slovačkim osnovnim i srednjim školama u Vojvodini će se vršiti uz časopis „Vzlet“.