Potpisan ugovor o između suosnivača i suorganizatora festivala „Zlatni ključ“

Dana 20. juna 2014. god. u svečanoj sali Skupštine opštine Bač je bio potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obavezama suosnivača i suorganizatora još jednog festivala koji je od posebnog značaja za slovačku nacionalnu manjinu – festivala popularne muzike „Zlatni ključ“ čije sedište je u Selenči.

Ovaj dokumenat koji garantuje finansijsku i organizacionu strukturu je potpisalo pet subjekata. U ime Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine ugovor je potpisala predsednica Ana Tomanova Makanova, u ime Opštine Bač predsednik opštine Dragan Stašević, u ime Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka direktorka Milina Sklabinski, u ime Mesne zajednice Selenča predsednik Josip Aleksi i u ime Udruženja za zaštitu kulture, tradicije i umetnosti Selenča predsednik Jozef Gašparovski.

zkluc 002

Ovim su Nacionalni savet i Mesna zajednica Selenča postali suosnivači a Opština Bač, Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka i Udruženje za zaštitu kulture, tradicije i umetnosti Selenča suorganizatori festivala. Novi model organizacije festivala podrazumeva i četiri novonastala organa: organizaciono-upravni savet, programski savet, umetničkog direktora festivala i koordinatora festivala.