Pokazni čas iz slovačkog jezika

Osnovna škola 15. oktobar u Pivnicama je u ponedeljak 10. februara ove godine ugostila pedagoške radnike, profesore slovačkog jezika a razredne nastave iz više naših vojvođanskih škola. U fokusu ovog susreta je bio pokazni čas iz slovačkog jezika, koji je održala mlada profesorka Vesna Kamanj. Profesorka je ukazala je na nove o zanimljive metode učvršćivanja gradiva iz književnosti.

U okviru susreta je održan i sastanak Aktiva profesora slovačkog jezika a prisutnim je predstavljen i zbornik likovnih i književnih radova učenika pivničke osnovne škole Sanjati otvorenih očiju (Sniť s otvorenými očami). Prisutnima se obratila i predstavnica Zavoda za izdavanje udžbenika Mariena Koroš, koja je govorila o završnim ispitima, odnosno o zbirci zadataka iz slovačkog jezika i književnosti.

Ovom prilikom je zasedala i Asocijacija slovačkih pedagoga, tako da su prisutni dobili informacije o radu ovog udruženja u 2013. godini i o planovima za 2014. godinu. Predložene su i neke teme budućih susreta Aktiva nastavnika slovačkog jezika i Asocijacije slovačkih pedagoga.

Ovaj kreativan, zanimljiv i izuzetno koristan susret su finansirali Kancelarija za Slovake u dijaspori, Odbor za obrazovanje NSSNM i osnovna škola iz Pivnica.