Memorandum o saradnji – Projekat Skupština za sve

U petak, 6. novembra 2015. godine, u Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva zaključen je Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta „Skupština za sve“, koji sprovodi grad Pančevo, a sufinansira Savet Evrope u okviru projekta „Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“.

Memorandum o saradnji zaključen je između Grada Pančeva, koga zastupa gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, i Nacionalnih saveta nacionalnih manjina, i to bugarske, mađarske, makedonske, rumunske i slovačke nacionalne zajednice.

Memorandum o saradnji je u ime Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine potpisao Martin Zloh a na potpisivanju je bio prisutan i predsednik Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma Nacionalnog saveta Branislav Kuljik.
Martin Zloh je istakao da je ovaj projekat od velikog značaja za sve nacionalne zajednice u gradu Pančevu i osvrnuo se na to da su svi jezici nacionalnih zajednica o kojima je danas reč nekada bili u službenoj upotrebi i rekao da je ovo prvi, ne mali, korak ka tome da se ta praksa ponovo uspostavi.

Nakon obraćanja usledio je čin potpisivanja dokumenta između gradonačelnika grada Pančeva, u ime grada, i predstavnika Nacionalnih saveta, a u prisustvu predstavnice Saveta Evrope Aleksandre Vujić i predsednika Skupštine Tigrana Kiša, koji je tom prilikom predstavnicima Nacionalnih saveta nacionalnih manjina uručio priručnik „Imaš pravo da…“.