Druga sednica Organizaciono-upravnog saveta 46. „Pozorišnog lovora“

U sredu 30. septembra 2015. godine u prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka u Novom Sadu je održana druga sednica Organizaciono-upravnog saveta 46. pozorišne smotre amaterskih slovačkih vojvođanskih pozorišta „Pozorišni lovor“.

Sednici su prisustvovali svi članovi OUS – Libuša Lakatoš, Ana Lepšanović, Jan Makan, Miroslav Fabri i Aleksandar Bako. Osim njih sastanku su prisutvovali i vršilac dužnosti direktora Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka Katarina Mosnakova Bagljašova, koordinatorka Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma NRSNM Marija Čanji kao i pozorišni reditelj iz Stare Pazove Miroslav Kožik.

Na početku sednice za koordinatora smotre je imenovan M. Kožik, koji je prisutnima obrazložio projekat realizacije i finansijski plan ovog festivala. Članovi OUS su usvojili ovaj projekat sa napomenama da je ostalo da se doreši pitanje imenovanja Komisije za vrednovanje scenskog izražavanja.

Imenovan je i žiri za vrednovanje pozorišnih predstava koji se sastoji od naših renomiranih ličnosti iz oblasti profesionalnog pozorišnog stvaralaštva: Miroslav Benka, Jan Makan i Miroslav Fabri. Komisija za likovnu delatnost Odbora za kulturu NSSNM treba da odabere najbolje dizajnersko rešenje reklamnog materijala 46. pozorišne smotre slovačkih amaterskih vojvođanskih pozorišta „Pozorišni lovor“.

Troškovi ove sednice iznose 12.900,00 dinara.

Foto: Anjička Halupova, „Hlas ljudu“