Састанак стручног тима за израду Правног терминолошког словачко српског и српско словачког речника

Четврти састанак стручног тима за израду Правног терминолошког словачко-српског и српско-словачког речника одржан је 20. септембра у просторијама Националног савета словачке мањине у Новом Саду.

Од наших истакнутих научних радника и стручњака, који чине тим, на састанку су присуствовали:  Зденка Валент Белић, Ана Вршкова, Милина Крижанова које су запослене у Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине у Оделењу за преводилачке послове, мр. Зузана Тирова, проф. др Мирослав Витез, лектор Сања Стричић.

На челу овог тима је Катарина Рашетова председница Комисије за стандардизацију словачког језика Одбора за службену употребу језика и писма Националног савета словачке националне мањине. Присутна је била и Мариа Поптешин  координаторка Одбора за службену употребу језика и писма Националног савета словачке националне мањине.

Присутни су се сложили да је финална обрада речника и правна коректура термина успешно завршена, те да је испланирано да се пређе на завршну фазу  пројекта односно да се изврши припрема за штампу, инсталација електронског речника на  интернет страницу Националног савета словачке националне мањине, промоција и дистрибуција у локалне самоуправе у којима је словачки језик у службеној употреби.

Путни трошкови 6228,6 РСД