Amatersko pozorište iz Stare Pazove na festivalu u Slovačkoj

Posle uspeha staropazovačke pozorišne predstave „Babilon“ na priznatom pozorišnom festivalu u Trebinju ova predsatava je dana 27. avgusta 2013. god. nastupila kao gostujuća na festivalu „Scenska žetva“ u slovačkom  gradu Martinu.

Zajednički projekat Miroslava Kožika i autora muzike Miroslava Baka pazovačkog SD „VHV“ u okviru SKUD „Heroj Janko Čmelik“ – pozorišna predstava „Babilon“ je nastupila na sceni Slovačkog kamernog pozorišta. Bilo je to uoči 91. „Scenske žetve“ – smotre slovačkih pozorišnih ansambala. Publika je veoma lepo prihvatila predstavu a glumci su u divnoj sali takođe sa zadovoljstvom izveli predstavu. Prema rečima Kožika i Baka bila je to dosad najlepša i tehnički najbolje opremljena sala u kojoj je izvedena ova predstava.

U publici su bili prisutni i dr. Miroslav Bielik, predsednik Društva slovačkih književnika, Mihal Horecki, izdavač, Jozef Ciler, dramaturg i o. Posle izvedbe ansambl je imao prijem kod Františka Virostke, direktora pozorišta u Martinu.

Akteri staropazovačkog ansambla „Babilon“ su na putu kući posetili slovački gradić Bojnice i napravili obilazak čuvenog zamka. NSSNM je učestvovao u finansiranju putovanja ovog pozorišta u Slovačku.