Србско-словачки административно правни речник

Дана 2. новембра 2018. године у канцеларијама Националног савета словачке националне мањине у Новом Саду је одржана прес конференција посвећена Административно правном речнику србско-словачког језика у електронском облику.

srbsko-slovensky-slovnik nov 2018 002

Присутне је поздравила председница НССНМ Ана Томанова Маканова и  том приликом је рекла да је Србско-Словачки административно  правни речник направљен од стране тима стручњака, који је окупио НРСНМ. Речник се сматра за капитално дело, које је резултат дугогодишњег рада и искуства компетентних стручњака из области превођења, лингвистике и права. Намењен је свима који свакодневно користе словачки језик у службеној комуникацији, као и судским преводиоцима.

О речнику је говорила Зденка Валентова Белићова и проф. Др Мирослав Витез. Сви заинтересовани могу да га нађу на веб страници НРСНМ. Садржи око 8.000 основних израза и велики број најчешће коришћених веза и фраза.

У саставу тима за израду речника се налазе: Зденка Валент Белић, Ана Вршкова, Милина Крижан, проф. Доктор Мирослав Витез, др Зузана Тирова, Александра Боројева и Сања Радаковић.