Састанак са покрајинским секретаром за националне мањине – националне заједнице

Дана 16. јануара 2018. у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине у Новом Саду је одржан састанак покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице г. Њилаш Михаљем са председницима националних савета националних мањина који имају седиште на територији АП војводине. У име НССНМ је била присутна председница Љибушка Лакатош и потпредседник Павел Сурови. На састанку су узели учешће и Милинка Хрћанова, в.д. помоћника покрајинског секретара за националне мањине – националне заједнице и Адријан Борка, самостални саветник за инспекцијски надзор за службену употребу језика и писма АПВ.

 16012018 Nacionalni saveti 2

Покрајински секретар је новоизабране председнике националних савета са седиштем на територији АПВ упознао са начинима и облицима сарадње овог секретаријата у оквирима измена и допуна Закона о националним саветима националних мањина из 2018. године.

16012018 Nacionalni saveti 7

 

На састанку су присуствовали председници односно представници следећих 15 националних савета – словачког, мађарског, румунског, русинског, украјинског, буњевачког, македонског, немачког, чешког, црногорског, египатског, ромског, грчког, руског и пољског, изузев ашкалијског.