Sa 1. sednice Organizaciono-upravnog saveta 48. pozorišnog festivala

U prostorijama SKUD „heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi je 2. oktobra 2017. održana 1. sednica Organizaciono-upravnog saveta 48. Smotre slovačkih amaterskih pozorišnih ansambala „Pozorišne lovorike“.

Sednicom je predsedavala Libuška Lakatošova, predsednica OUS a prisutni su bili: Ana Tomanova Makanova, predsednica NSSNM, Ana Hrćanova Leskovac, direktorka Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka kao i Jan Makan, Miroslav Fabri, Aleksandar Bako, Zdenko Uheli – članovi OUS i Miruška Kočišova, kandidat za koordinatora smotre.

Prisutni su se posvetli pitanjima vezanim za termin 48. „Pozorišnih lovorika“, usvojili su predlog za koordinatora – Mirušku Kočišovu, analizorali su pitanja vezana za sastav stručnog žirija, umetničkog direktora smotre, voditelja na razgovorima ansambala sa stručnim žirijem, razmatrali su prijavljene ansamble, propagacioni materijal, dali su nove predloge prilikom nagrađivanja i sl.

Na ovogodišnju smotru je prijavljeno 9 pozorišnih ansambala iz 7 slovačkih vojvođanskih sredina a termin „Pozorišnih lovorika“ je 27. oktobar – 5. novembar 2017. godine u Staroj Pazovi.

Snimak sa prošlogodišnjih „Pozorišnih lovorika“ u Bačkom Petrovcu,
sa nastupa staropazovačkog ansambla