Oбезбеђена подршка продукцији садржаја на словачком језику

Одбор за информисање Националног савета словачке националне мањине расписао је 12. маја 2023. године три конкурса за подношење захтева за обезбеђивање средстава за 2023. годину:

  • КОНКУРС ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ИЗ ОБЛАСТИ ИНФОРМИСАЊА – ПРОДУКЦИЈА
  • КОНКУРС ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ИЗ ОБЛАСТИ ИНФОРМИСАЊА – ЈЕДНОКРАТНИ ГРАНТОВИ ЗА ОБУКУ И ПРАКСУ
  • КОНКУРС ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ИЗ ОБЛАСТИ ИНФОРМИСАЊА- WЕБ ПРОДУКЦИЈА

Конкурс за производњу телевизијских, радијских, штампаних, драмских, музичких и других садржаја – На конкурс су имали прилику да се пријаве појединци, приватне продукције, невладине организације, удружења и асоцијације. Основни услов за пријаву  је јавни интерес Словака и квалитет и иновативност у области продукције.

Конкурс за унапређење интернет продукције и wеб садржаја – На конкурс су имали прилику да се пријаве појединци, приватне продукције, невладине организације, удружења и асоцијације. Биће подржан садржај у виду блога, портала и wеб новинарства.

Конкурс за новинаре, студенте и медијске раднике. Садашњи и будући новинари имали су прилику да се пријаве на конкурс. НССНМ подржава личну иницијативу за унапређење у нашој земљи и иностранству, као и добровољну праксу студената у нашим медијима.

Сва три конкурса била су отворена до 30. октобра 2023. Трочлана комисија Одбора за информисање НССНМ оценила је пријаве – сврсисходност средстава и предложене пројекте који имају вредност и значај за словачку јавност у Србији и утврдила износ финансијске подршке.У уторак, 19. децембра, у просторијама НССНМ, председница Душанка Петрак потписала је уговоре са следећим медијским радницима: Маријом Вршковом, Зденком Кожиковом, Јаном Жолнајом, Малвином Золњановом, Аном Хорватовом, Јосипом Швецом, Јарославом Беређијем и Желимиром Шипицким.