57. Сусрети у пивничком пољу

Од 17. до 19. новембра 2023. године у сали Дома културе у Пивницама одржани су 57. Сусрети у пивничком пољу. Овогодишњи фестивал окупио је 29 интерпретатора из словачких војвођанских средина као и представнике из Хрватске и Друштва Словака из Бугарске из Братиславе. Певаче је пратио фестивалски народни оркестар којим је дириговао Ондреј. Сва три концерта је водила Ана Зорњанова. Чланови стручног жирија били су у саставу Јармила Јурицова-Ступавски, Словенка Бенкова и Павел Томаш ст. а према њиховој одлуци, победник овогодишњег фестивала је Ана Јашо из Старе Пазове, што је њена друга победа на овом фестивалу. Поред 1. награде стручног жирија, златне плакете, А. Јашо је освојила и награду НССНМ – статуету академске уметнице Мире Брткове.

Стручни жири је одлучио да другу награду додели Лидушки Колар из Ердевика а трећу Вељку Видићу из Новог Сада. Награде за аутентичност песме су освојили Јарослав Ковач из Падине и Сара Котив из Пивница.

Народну ношњу певача је вредновао етнолог Патрик Раго и одлучио је да награде за најаутентичнију ношњу додели Сари Котив из Пивница и Тини Вестек из Ковачице.

Награду народног оркестра је освојила Тамара Мелег из Луга, награду публике је освојила Михаела Марко из Ковачице а награду омладинског листа ,,Взлет“ као најмлађем учеснику освојила је Луција Стајић из Кисача.

Ову манифестацију је осим НССНМ подржала и Канцеларија за Словаке у иностранству.