Републичко такмичење из словачког језика

Гимназија Јана Колара у Бачком Петровцу била је 15. маја 2021. године домаћин републичког такмичења у словачком језику за ученике треће и четврте године средњих школа.

У Свечаној сали добродошлицу је пожелела директорка ове образовне установе Јармила Врбовска која је поздравила присутне и пожелела ученицима пуно успеха у изради задатака. У име Националног савета словачке националне мањине као организатора такмичења, заједно са Министарством просвете, науке, истраживања и технолошког развоја и Војвођанским словачким друштвом и председницом Љибушком Лакатошовом, као и у име Одбора за образовање, присутним се обратила координаторка одбора Светлана Золњанова. Такмичили су се само ученици 3. и 4. године, гимназије из Ковачице и Бачког Петровца, средње школе из Старе Пазове, као и ученици медицинске школе из Новог Сада.

За оцену тестова били су задужени: проф. Др. Анна Макишова, председавајућа комисије, Мариена Корошова и Јармила Пантелићова. Чланови комисије су врло позитивно оценили резултате такмичења, ученици су показали врло добро знање, били су добро припремљени за такмичење и некима је недостајало врло мало да постигну максималан број бодова. Прва три места у обе категорије заузели су ученици Гимназије Јан Коллар из Бачког Петровца. Најуспешнији са треће године били су: Теодора Шимониова, Нина Марчокова и Мартин Звара. Прва три места у четвртој години освојили су: Даниел Михаљ, Сара Обуцхова и Валентина Худецова.

Јанко Коларик, председник Одбора за образовање НССНМ, доделио је награде и дипломе најуспешнијим такмичарима.

             

               20210515 143308-min