Конститутивна седница Одбора за службену употребу језика и писма

            Дана 29. јануара, 2019 у 14,00 часова у просторијама Националног савета словачке националне мањине у Новом Саду одржана је конститутивна седница Одбора за службену употребу језика и писма.

            Седницом је председавао новоизабрани председник Владимир Францисти а састанку је присуствовала и председница НССНМ Љибушка Лакатошова и члан Извршног одбора овлашћен за службену употребу језика и писма НССНМ Јанко Хавран. Од новоизабраних чланова Одбора присуствовали су: потпредседник Јан Палик и други чланови Игор Фелди, Јан Шулан, Слађан Срдић, Бранислав Сливка, Данијела Лазорова, Мирослав Оравец и Даниела Халупкова.

            Након усвајања дневног реда, прочитана су имена новоизабраних чланова одбора и на тај начин је конституисан Одбор за службену употребу језика и писма НССНМ. Извештај о активностима из прошле године образложио је бивши председник ОСУЈП Бранислав Кулик, заменик председника Извршног одбора НССНМ.

            На првом састанку Одбора за службену употребу језика и писма сачињен је нацрт плана и програма ОСУЈП 2019, који ће бити послат на усвајање НССНМ.

            Чланови Одбора су се сложили да ће наставити са позитивном праксом из претходног периода, и да ће одбор наставити да обавља свакодневне активности.

            ОСУЈП ће и даље да пружа финансијску подршку за обнову и рехабилитацију словачких друштава и  културних институција како би се створили оптимални услови за њихову активност и активност словачких удружења.. Њен план је да обезбеди добре услове за рад аматера у свим нашим срединама и стога приоритет Одобра за службену употребу језика и писма Националног савета словачке националне мањине у 2019. ће бити да финансијски подржати реконструкцију и рехабилитацију словачких друштава путем јавног позива.