Седницe Координације Националних савета националних мањина у Србији и Савета за националне мањине

У петак 27. маја 2022. године у 10.00 часова у Палати Србија и у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог  Р. Србије одржана је седница Координације Националних савета националних мањина са следећим Дневним редом:

1. Заузимање заједничког става везано за привремено одлагање, односно померање избора за Националне савете и даље активности у вези Пописа 2022.године.

2. Потврђивање досадашњих ставова Координације везаних за Буџетски фонд, као и захтева за повећање средстава за финансирање рада Националних савета националних мањина у Р. Србији –захтева које би председавајући Координације изнео (уз подношење свог извештаја о досадашњем раду Координације председници Владе) на седници Републичког Националног савета.

3. Разно.

Након седнице Координације председници и представници Националних савета националних мањина присуствовали су седници Савета за националне мањине у згради Владе Републике Србије у 14.00 часова коју је сазвала председница Републичког Националног савета за националне мањине, актуелна председница Владе Р.Србије г-ђа Ана Брнабић.

Седницама Координације Националних савета националних мањина у Србији и Савета за националне мањине испред Националног савета словачке националне мањине присуствовале су Љибушка Лакатош, председница Националног савета словачке националне мањине и Марија Поптешин, секретар Националног савета словачке националне мањине.