Са прве седнице Организационо-управног савета Фолклорног фестивала ,,Танцуј, танцуј…“

Први састанак Организационо-управног савета Фолклорног фестивала ,,Танцуј, танцуј… је одржан 11. марта 2019. године, са почетком у 19 часова у Гложану. Састанку су присуствовали: Михал Хатаља, Катарина Добрикова, Растислав Струхар и Ана Хрћан-Лесковац (Зденка Томана није присуствовала). Састанку су такође присуствовали и Љибушка Лакатош, председница НССНМ, Ана Хуђан, члан ИО НССНМ, Владимир Бажаља, председник КПД ,,Једнота из Гложана и Светлуша Хлавач, координатор ОЗК НССНМ.

На почетку састанка је оформљено радно тело овог фестивала, односно конституисан је Организационо-управни савет фестивала. Чланови савета (сви из почетног дела горњег пасуса укључујући и Зденку Томан). Михал Хатаља је изабран за председника овог тела. У наставку састанка ордређен је датум фестивала – 15. јун 2019. године (субота), са тенденцијом да се са одржавањем фестивала настави средином јуна.

О питању предлога за координатора овогодишњег фестивала А. Храћан-Лесковац је објаснила да је до 31. марта 2019. године на веб страници Завода за културу војвођанских Словака објављен позив за координаторе свих фестивала од националног значаја, укључујући и графичка решења промотивног материјала ових фестивала и из тог разлога потребно је да се сачека до краја марта. Када је у питању подношење пријава за фестивал – датум за пријаве је до 30. април 2019. (такође сајт завода).

У наставку састанка учесници су поменули и састав стручног жирија, предлог за модераторе, аутора сценарија и друга организациона питања. Такође су разматрали питање финансијског плана који је поднио М. Хатала. С обзиром на чињеницу да резултати покрајинских, републичког и конкурса Канцеларије за Словаке који живе у иностранству још увек нису објављени, није могуће тачно да се претпостави колико ће се средстава ове године издвојити па самим тим не може да се прецизира финансијски план. Присутни су се сложили да ће се наредни састанак одржати у априлу, када ће решавати сва остала отворена питања везана за организацију фестивала