Потписивање уговора Одборa за службену употребу језика и писма

Дана 04. августа 2020. године у просторијама Националног савета словачке националне мањине у Новом Саду одржано је свечано потписивање уговора о пословно-техничкој сарадњи, путем којих Национални савет словачке националне мањине (НССНМ) пружа финансијску помоћ у износу од 1.481.000. 00 динара за финансирање и суфинансирање инвестиција у нашем локалном окружењу.

Кроз такву вишегодишњу праксу, НССНМ доприноси постепеном побољшању услова за деловање наших културно-уметничких удружења.

Ове године финансијска помоћ је удељена следећим удружењима и организацијама: МОМС Падина, Словачка евангеличка а.в. црквена општина у Кулпину, Културно-просветно друштво „Једнота“ из Гложана, Словачка евангеличка а.в. црквена општина у Силбашу, ПС Бажант Кисач, МОМС Јаношик и МОМС Б.Петровац

Уговор о финансијској подршци потписао је и председник Културно-просветног друштва „Једнота“ из Гложана. Износом од 531.000 дин. извршиће се реконструкција, доградња, замена прозора и кречење зидова у просторијама друштва.