Посета школама у Ковачици

У уторак, 11. октобра 2022. год. председница Националног савета словачке националне мањине, Татјана Вујачић, и координаторка за образовање, Светлана Золњан, посетиле су Гимназију „Михајло Пупин“ у Ковачици. Делегацији НССНМ су добродошлицу пожелели директор, Мишо Жиак и професорка словачког језика, Татјана Бовђиш. Овом приликом су представнице НССНМ поделиле поклоне у виду финансијске подршке у вредности 7.200,00 динара ученицима првог разреда уписаних у словачка одељења у гимназији у Ковачици.

Уз присуство чланице Комисије за стипендије НССНМ, Татјане Бовђиш седам ученика Гимназије „Михајло Пупин“ у Ковачици потписало је уговор о финансијској помоћи у виду стипендије за средњошколце. Финансијска помоћ ће ученицима бити додељена два пута по 7.000,00 динара у току првог и другог полугодишта.

Представнице НССНМ су са руководиоцима школе причали о потенцијалној сарадњи, реализацији бројних пројеката и укључивању учитеља у групу за израду образовних исхода и матурских испита.

Након посете гимназији, председница и координаторка НССНМ су посетиле и Основну школу „Млада поколења“ у Ковачици и ученицима петог разреда однеле поклоне које је финансијски помогла Канцеларија за Словаке у дијаспори, и промо материјал за попис становништва.