НОВИНАРСКИ СУСРЕТИ 2021.

Одбор за информисање Националног савета словачке националне мањине је у оквиру 59. словачких народних свечаности и ове године организовао традиционалне Новинарске сусрете. Овај догађај се одиграо у суботу, 14.8.2021. године у великој сали Словачког војвођанског позоришта у Бачком Петровцу.

          Ове године сусрети су били посвећени следећим медијима и јубилејима које обележавају: омладинском часопису “Взлет” за допринос у области информисања младих људи – припадника словачке националне мањине у Србији за 50. годишњицу оснивања, Радију Ковачица за допринос у области информисања припадника словачке националне мањине у Србији и његовој 50. годишњици, као и Телевизији Општине Ковачица за допринос у области информисања припадника словачке националне мањине у Србији поводом 20. годишњице рада.

          Госте је поздравила председница Одбора за информисање НССНМ, Ана Хорватова, која је и водила програм. Присутнима се обратила и председница НССНМ, Љибушка Лакатошова.

          У оквиру централног дела програма Мирослава Ожватова и Андреа Михаљова су прочитале текстове о медијима које обележавају јубилеје: текст Јасмине Пањикове, одговорне уреднице часописа „Взлет“, под називом „50-годишњи, а још увек млад“, и текст Олинке Глозикове-Јонашове о Радио-телевизији Ковачица.

          У завршном делу програма председница НССНМ Љибушка Лакатошова уручила је плакете Националног савета словачке националне мањине представницама награђених медија – Милани Арњашовој, директорки Новинско–издавачке установе „Хлас људу“, Ани Суханековој, одговорној уредници Радија Ковачица и Татиани Бовђишовој, уредници РТВ Општине Ковачица.

У оквиру музичког дела програма наступила је женска певачка група из Старе Пазове и народни оркестар „Калапоши“ из Селенче.

 IMG 6392-min

IMG 6391-min