Конститутивна седница Одбора за информисање НССНМ

У среду, 8. фебруара 2023. године, се у просторијама Националног савета словачке националне мањине први пут састао Одбор за информисање НССНМ у новом сазиву. Састанку је од једанаест чланова одбора присуствовало њих осморо. Састанку је председавала новоизабрана председница Анамарија Тамаши, секретар редакције недељника Хлас људу и новинарка Новосадске телевизије. Конститутивну седницу пратили су новинари редакције на словачком језику Телевизије нови Сад, Телевизије Петровец и недељника Хлас људу. Дневни ред седнице је био следећи:

  1. Конституисање Одбора за информисање НССНМ
  2. Усвајање Извештаја о раду Одбора за информисање за 2022. годину
  3. Усвајање Плана и програма Одбора за информисање за 2023. годину
  4. Разно

Члановима одбора прво је добродошлицу пожелела председница  НССНМ, Душанка Петрак. Затим је председница одбора у оквиру прве тачке дневног реда прочитала одлуку националног савета о новом саставу Одбора за информисање у којој се наводи да је за председницу одбора изабрана  Анамарија Тамаши из Лалића, за подпредседницу Драхослава Чиеф из Бачке Паланке, а за чланове: Љубослава Томечекова из Јерменоваца, Јарослав Стеванов из Зрењанина, Владимир Кухарик из Ковачице, Павел Петрик из Ковачице, Михал Хатаља из Гложана, Даниел Врабчењак из Селенче, Јарослав Пећковски из Кулпина, Игор Ђурчик из Старе Пазове и Милушка Јовић из Добановаца.

У наставку седнице чланови су једногласно усвојили Извештај о  раду Одбора за информисање за 2022. годину. Координаторка Одбора за информисање, Лидија Дамијан, у кратким цртама образложила је поједине ставке Плана и програма рада одбора за 2023. годину који је потом и једногласно усвојен.