Tel/Fax
+381 21 422 989
Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny - Članci poređani po datumu: ponedeljak, 09 novembar 2020

Комисија за стипендије НССНМ је на седици одржаној 6. новембра 2020. године у Старој Пазови донела одлуку да се, од 23 кандидата, додели стипендија у висини од 4.000,00 у трајању од 10 месеци студентима словачке националности, који студирају у академској 2020/2021. години на факултетима у Србији, следеће:

-        Ивану Петрашу из Падине

-        Лидији Николајевић из Бачког Петровца

-        Јани Руман из Старе Пазове

-        Филипу Херчеку из Пивница и

-        Маргарети Макановој из Новог Сада.

ponedeljak, 09 novembar 2020 15:03

Едукација наставника

Едукација наставника

Уз подршку Завода за унапређење квалитета образовања и васпитања је одржана у новембру 2020. године едукација за наставнике разредне наставе „Обукa за наставнике за примену општих стандарда постигнућа за матерњи језик за крај првог циклуса основног образовања и васпитања. Акредитовану обуку на 8 сати су реализовале Светлана Золњан и Татиана Нађ.

У исто време је у организацији Центра за интерактивну педагогију реализована обука „Јачање језичких компетенција наставника, који изводе наставу на језицима националних мањина“. Пројекта подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и нациоалне мањине, у сарадњи са Националним саветом словачке националне мањине.

Обе обуке су на листи министра од националног знајчаја.

2-min 1

1-min

 

 

top