Tel/Fax
+381 21 422 989
četvrtak, 07 februar 2019 11:07

Конститутивна седница Одбора за културу НССНМ

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Конститутивна седница Одбора за културу НССНМ

Дана 1. фебруара 2019. у просторијама Националног савета словачке националне мањине у Новом Саду одржана је конститутивна седница новог састава Одбора за културу НССНМ која ће радити у наредном четворогодишњем периоду.

Седницом је председавала новоизабрана председница Ана Чапељова а присуствовали су и председница НССНМ Љибушка Лакатош, потпредседник НССНМ Павел Сурови и члан Извршног већа НССНМ Јан Макан који је задужен за област културе.

IMG 0618

 

            Од новоизабраних чланова одбора присуствовали су потпредседница Мирушка Кочиш и чланови Борис Бабик, Јарослав Мудри, Катарина Калмар, Даница Врба, Јан Томаш, Ана Золнај, Татјана Штауб, Тијана Фаркаш, Мирослав Брна и Андреја Возар.

IMG 0593

 

            Након усвајања дневног реда конституисан је састав одбора за културу и сваки од чланова се кратко представио. Следило је усвајање Извештаја о раду одбора за културу у 2018. години; нова председница одбора је изнела програмски нацрт рада одбора у наредном периоду; уследио је предлог плана и програма одбора за културу за 2019. годину и на крају су чланови одбора подржали предлог председнице Чапељове да се за Награду ,,Ондреј Штефанко” за област књижевног стваралаштва предложи др Зорослав Спевак, истакнути научни радник и књижевник за децу. Такође су подржали и други предлог председнице да за Награду ,,Pro Cultura Slovaca“ из области неговања културе војвођанских Словака буде предложен др Јурај Суђи, признати музички стваралац из редова словачке нациооналне мањине.

IMG 0648

Pročitano 1083 puta
top