Tel/Fax
+381 21 422 989
ponedeljak, 04 februar 2019 12:05

1. састанак Одбора за информисање

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
1. састанак Одбора за информисање

Први састанак чланова новог састава Одбора за информирање одржан је у среду 30. јануара, у просторијама Националног савета словачке националне мањине у Новом Саду.

Председница НССНМ Љибушка Лакатош поздравила је нове чланове. Свако од присутних је добио Одлуку о именовању чланова одбора. Одбор за информисање НССНМ ће у наредном четворогодишњем мандату функционисати у следећем саставу: Анна Хорват (председница), Милослав Хрћан (подпредседник), Наташа Колар, Владимир Хуђец, Мариа Ловреова, Павел Гажа, Даниел Спевак, Сузана Кокавски, Ањичка Халупова, , Милана Арњаш, Хвиездослав Чмелик и Јарослав Стеванов. Члан Извршног одбора НССНМ-а задужен за информисање биће Златко Ленхарт. 

20190130 130552

Након конституисања Одбора уследило је усвајање дневног реда и усвајање прелиминарног програма рада Одбора за информирање. Као што је новопостављена председница ОЗИ Ана Хорват рекла, oдбор ће се и у наредном периоду залагати за квалитетно информисање на словачком језику.

20190130 130522

Добра пракса из прошлог периода ће се наставити, и одбор ће и даље спроводити редовне активности током словачких националних свечаности као што су Прес центар и организација Сусрета словачких новинара. Путем расписивања конкурса, одбор ће подржавати производњу ТВ, играних, музичких и других садржаја, као и интернет продукцију и стварање нових веб садржаја. У наредном периоду, одбор ће се првенствено фокусирати на младе људе и подржаће садашње и будуће новинаре путем организованих обука и унапређивањем новинарског рада. Такође ће се наставити сарадња са локалним медијима и подршка дописничкој мрежи. Новоформирани Одбор за информисање ће у наредном периоду функционисати без комисија. На првој седници ОЗИ презентован је и извештај о активностима из 2018. године који је члановима пренела координаторка Одбора за информисање.

На крају прве седнице уследила је конференција за медије.

Pročitano 1850 puta
top