Tel/Fax
+381 21 422 989
četvrtak, 22 mart 2018 00:00

Ambasador Evropske unije Sem Fabrici sastao se sa predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Ambasador Evropske unije Sem Fabrici sastao se sa predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina

Beograd, 22. mart 2018. – Ambasador Evropske unije, Nj. E. Sem Fabrici održao je uvodni sastanak sa predstavnicima svih 21 nacionalnih saveta nacionalnih manjina Srbije u predstavništvu Delegacije Evropske unije. Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine je na susretu predstavljala predsednica Ana Tomanova-Makanova.

Ovaj uvodni sastanak imao je za cilj razmenu pogleda na poštovanje i zaštitu manjinskih prava.

Ambasador Evropske unije Sem Fabrici naglasio je da je poštovanje manjinskih prava jedno od osnovnih načela Evropske unije. Prilika da se sastane sa predstavnicima nacionalnih manjina Srbije doprinela je korisnom pregledu trenutne situacije, takođe i u kontekstu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Ovo je takođe bila i prilika da se ohrabre svi saveti nacionalnih manjina da aktivno učestvuju u implementaciji Akcionog plana za realizaciju prava nacionalnih manjina, jer to predstavlja bitan element unapređivanja pozicije nacionalnih manjina.

Predstavnici nacionalnih manjina izrazili su širok spektar pogleda i zajednički stav po pitanju mnogih pitanja. Ambasador Fabrici je ohrabrio predstavnike nacionalnih manjina da rade zajedno na implementaciji Akcionog plana i da združeno nađu zajedničke tačke.

 

Pročitano 1115 puta
top