Tel/Fax
+381 21 422 989
Národnostná rada slovenskej národnostnej menšiny - Članci poređani po datumu: jul 2018
Реализација школе у природи

Ученици Основних школа “Јозеф Марчок Драгутин” из Гложана и “Људовит Штур” из Кисача су од 20. - 29. јула 2018. године боравили у Школи у пророди у Вишној Боци у Словачкој републици.

5. Семинар креативног писања

У периоду од 27. до 29. јула 2018. године у Бачком Петровцу је у организацији Одбора за културу Националног савета словачке националне мањине одржан 5. Семинар креативног писања.

Objavljeno uOdbor za kulturu
Камп словачких народних заната

У Надлаку у Румунији је од 22. - 27. 07. 2018. године у организацији Лицеа “Јозефа Грегора Тајовскехо” реализован камп словачких народних заната за ученике основних школа, који похађају наставу на словачком језику у Мађарској, Србији и Румунији.

Dokumentácia predmetov v Dome Martina Jonáša v Kovačici

V dňoch 17. – 20. júla 2018 v Pamätnom dome Martina Jonáša v Kovačici bola vykonaná selekcia inventáru, tlačovín a rôznych artefaktov mimo sprístupnenej expozície zo zbierky jedného z najznámejších maliarov kovačickej insitnej školy v Dome Martina Jonáša, ktoré doposiaľ neboli účelne roztriedené.

Objavljeno uOdbor za kulturu
Седница Одбора за образовање

17. јула 2018. године ју у ОШ “Људовит Штур” у Кисачу одржана ванредна седница Одбора за образовање са директорима основних школа, у којима се настава изводи на словачком језику.

Летњи камп за награђене ученике

Универзитет Комеснког у Братислави  је ове године за ученике  Словака у дијаспори (Украјина, Мађарска, Србија) организовао од 8. – 13. јула 2018. године, камп учења словачког  и енглеског језика.

Са седница Организационо-управног савета 38. фестивала „Златан кључ“

У Новом Саду 10 јула и у Бачком Петровцу 3. октобра 2018. године одржане су две седнице Организационо-управног савета Фестивала словачке забавне музике под називом „Златан кључ“.

Objavljeno uOdbor za kulturu
Награда за најбоље ученике из словачког језика

Најбољи рецитатори и ученици, који су освојили прва три места на такмичењу из словачког језика за основне школе су од 2. - 8. 07. 2018. године боравили на Доновалима у Словачкој републици.

Са 53. Фолклорних свечаности у словачкој Ђетви

У периоду од 6. до 8. јула 2018. године у словачком месту Ђетва одржане су  53. Фолклорне свечаности „Folklórne slávnosti pod Poľanou“ као и 45. Недеља иностраних Словака и 5. сусрети иностраних Словака на  вашару познатијем као „Krajanský dvor“.

Objavljeno uOdbor za kulturu
Седница Националног просветног савета

3. јула 2018. године је у Београду одржана 6. седница Националног просветног савета на којој су дата позитивна мишљења на програме наставе и учења за 1. и 5. разред основне школе за следеће наставне предмете:

Strana 1 od 2
top