Tel/Fax
+381 21 422 989
ponedeljak, 30 oktobar 2017 00:00

Sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

30 10. 2017. godine je održan sastanak predstavnika nacionalnih saveta (romske, mađarske, hrvatske, slovačke, rumunske, makedonske, bošnjačke nacionalne manjine) sa državnom sekretarkom Anamarijom Viček i pomoćnicom ministra Vesnom Nedeljković na temu Predloga izmena zakona o udžbenicima.

k-zmenam-zakona okt 2017 002


Predstavnicima manjina prezentovan je predlog ministarstva za osnivanje tzv. Centra za niskotiražne udžbenike sa sedištem u Novom Sadu. Centar bi imao za obavezu organizaciju kompletnog izdavanja udžbenika i prevođenje udžbenika na jezike manjina u saradnji sa nacionalnim savetima.

k-zmenam-zakona okt 2017 003


Izbor izdavača čiji udžbenik bi se prevodio bi vršio aktiv predmetnih nastavnika za svaku nacionalnu manjinu. Nacionalni saveti su predloženo rešenje za izdavanje udžbenika na jezicima nacionalnih manjina prihvatili.

k-zmenam-zakona okt 2017 004


Dogovoreno je da će se tražiti sledeći sastanak u ministarstvu sa direktorom ZUOV-a i direktorom „Prosvetnog pregleda“ radi rešavanja gorućih problema vezanih za reformu prvog i petog razreda osnovne škole i prvog razreda gimnazije.

>> Predlozi

 

 

Pročitano 412 puta
top