Tel/Fax
+381 21 422 989
petak, 30 mart 2018 09:10

Sa sednice Dramaturgijskog saveta Nedelje inostranih Slovaka folklornih svečanosti u slovačkoj Ðetvi

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Sa sednice Dramaturgijskog saveta Nedelje inostranih Slovaka folklornih svečanosti u slovačkoj Ðetvi

Dana 23. marta 2018. godine u prostorijama Nacionalog saveta slovačke nacionalne manjine u Novom Sadu su se sastali predstavnici Dramaturgijskog saveta Nedelje inostranih Slovaka folklornih svečanosti u slovačkoj Ðetvi sa predsednicom NSSNM u Srbiji Anom Tomanovom Makanovom i direktorkom Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka Anom Hrćanovom Leskovac.

Prisutni su bili Vlastimil Fabišik, predsednik ovog radnog tela i reditelj programa Nedelje inostranih Slovaka (Češka Republika), Katarina Kiraljova, članica iz Mađarske, Jan Slavik, član iz Srbije i predsednik OZK NSSNM, Marijan Pavlov i asistent reditelja.

Predstavnice ovog saveta iz Rumunije i Mađarske nisu prisustvovale sednici iz opravdanih razloga. Prisutni su razmatrali učešće folklornih ansambala iz Srbije u okviru Nedelje inostranih Slovaka u Ðetvi od 2005. do 2017. godine, razmatrali su koncepcioju ovog dela programa festivala u budćnosti i doneli su neke predloge vezane za Folklorni festival „Tancuj, tancuj...“ koji će se razmatrati u okviru predstojećih sednica Organizaciono-upravnog saveta ovog festivala.

Pročitano 736 puta
top