Tel/Fax
+381 21 422 989
petak, 20 oktobar 2017 00:00

Sa 2. sednice Organizaciono-upravnog saveta 48. ,,Pozorišnih lovorika“

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Sa 2. sednice Organizaciono-upravnog saveta 48. ,,Pozorišnih lovorika“

U prostorijama SKUD „heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi je 20. oktobra 2017. održana 2. sednica Organizaciono-upravnog saveta 48. Smotre slovačkih amaterskih pozorišnih ansambala „Pozorišne lovorike“.

Sednicom je predsedavala Libuška Lakatošova, predsednica OUS a prisutni su bili: Ana Hrćanova Leskovac, direktorka Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka kao i Jan Makan, Miroslav Fabri i Aleksandar Bako – članovi OUS i Miruška Kočišova, koordinatorka smotre.

Prisutni su usvojili Program pozorišne smotre, njen Finansijski plan i precizirali su dodatna priznanja 48. ,,Pozorišnih lovorika“. M. Kočišova je predstavila program smotre koja će početi 27. oktobra 2017. nastupom gostujućeg Slovačkog vojvođanskog pozorišta sa predstavom „Vinograd zri“.

,,Lovorike“ će otvoriti slovački književnik Ljubomir Feldek a jedna od pratećih manifestacija smotre biće izložba ,,150 godina pozorišta u Petrovcu“. U okviru programa zatvaranja smotre nastupiće pozorišni ansambl iz Slovenije.

Pod tačkom Razno razmotrena je mogućnost da se sve predstave tokom izvođenja snimaju i da snimci kao ilustracija posluže prilikom Razgovora sa stručnim žirijem.

Pročitano 400 puta
top