Tel/Fax
+381 21 422 989
ponedeljak, 30 septembar 2013 00:00

Konferencija „Putevi razvoja javnog servisa Vojvodine”

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Konferencija „Putevi razvoja javnog servisa Vojvodine”

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje je u ponedeljak 30. septembra u Studiju M RTV-a organizovao konferenciju pod nazivom „Putevi razvoja javnog servisa Vojvodine”. Učesnici konferencije su se bavili aktuelnim pitanjima pokrajinskog javnog servisa kao što su finansiranje, digitalizacija i razvojna strategija javnog servisa RTV.

Pokrajinski sekretar za informisanje Slaviša Grujić je ocenio da su pitanja stabilnog finansiranja i sistematizacija radnih mesta najveći problemi za RTV. Republička sekretarka Ministarstva kulture i informisanja Gorana Predić je istakla da javni servisi moraju imati ravnopravni status i da država mora da obezbedi stabilno i sistematsko finansiranje oba servisa. Generalni direktor RTV Srđan Mihajlović je istakao da RTV ima spremnu razvojnu strategiju do 2017. godine, i da je to realni rok za rešavanje gorućih pitanja radio-televizije Vojvodiny.

Na konferenciji je osim predstavnika OEBS-a, Saveta Evrope, novinarskih udruženja, nacionalnih saveta i nevladinih organizacija bila prisutna i predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ana Tomanova Makanova, kao i članovi Odbora za informisanje NSSNM.

Pročitano 2304 puta
top